Nybegynner - 20 meter

CMAS* (P1) APPARATDYKKERKURS
Om kurset
CMAS* (P1) apparatdykkerkurs er et dykkerkurs for nybegynnere som gir opplæring i dykketeori og praksis. Kurset er tilpasset dykking i norske farvann og oppfyller kravene som stilles til grunnkurs av norske myndigheter.
Når du har bestått kurset vil du få et internasjonalt bevis som godkjenner deg for dykking ned til 20 meter.
Kurset ledes av dyktige instruktører som hele tiden gir deg nye utfordringer under trygge forhold.
Kursgjennomføring
Teori
Den teoretiske delen av kurset gjennomføres som e-læringskurs. For å få tilgang må du først ha en bruker på min idrett. Når du har opprettet bruker kan du logge deg inn på e-læringen med samme brukernavn og passord som på “min idrett”.
Teorien bør være påbegynt før den praktiske delen av kurset starter, og må være fullført og bestått før sjødykkingen starter.
Praktisk del
Den praktiske delen av kurset gjennomføres normalt på 5 dykkedager (ikke etter hverandre). Oppmøtestedet er på klubbhuset med mindre noe annet er avtalt.
Kurset starter med en introduksjon med presentasjon og gjennomgang/prøving av dykkerutstyr, samt sjekk av legeattester.
(NB! Noen instruktører setter av noen timer mandagen før bassengdykkingen starter, så sjekk om dette er satt opp på ditt kurs. Dersom det ikke er satt opp, gjennomføres det samme dag som første bassengdykk).
(NB! Noen instruktører setter av noen timer mandagen før bassengdykkingen starter, så sjekk om dette er satt opp på ditt kurs. Dersom det ikke er satt opp, gjennomføres det samme dag som første bassengdykk).
De to første dykkekveldene (normalt tirsdager) er det bassengøkter i Tysværtunet. Her blir elevene kjent med utstyret og følelsen av å være under vann. Man gjennomfører øvelser under trygge forhold på grunt vann, og beveger seg etter hvert ut på dypere vann når instruktøren ser at eleven er klar for det.
Dag 3 og 4 er sjødykkedager i Kvalsvik. Disse dagene vil normalt elevene gjennomføre to dykk sammen med en instruktør. Dykkingen starter på grunt vann, og man tilvennes dykking i sjøen. Etter hvert svømmer man ut på dypere vann, og øver på å bli en sikker dykker og en god buddy.
Dag 5 er normalt siste sjødykkedag/kursdag. Dersom elevene har vist at de mestrer utstyret, sikker dykking, og at de tar vare på hverandre, får elevene gjennomføre to eksamensdykk. De dykker da sammen med en medelev, uten at instruktøren er i vannet. Dersom instruktøren derimot mener at en eller flere elever trenger mer tid, vil dykkingen denne dagen gjennomføres med instruktør i vannet, og ny eksamensdato avtales.
Det hender av forskjellige årsaker at kurset avviker noe fra det som er nevnt overfor. Dette kan forårsake s av f.eks vær og vind. Dersom blir aktuelt, vil det bli kommunisert underveis i løpet av kurset.
Legeattest
Før du starter på den praktiske delen av kurset må du ha gjennomgått legeundersøkelse for sportsdykkere. Legeerklæringen må være i orden FØR vi kan ta deg med i bassenget, så det er viktig at du får ordnet dette før kursstart.
Undersøkelsen kan gjennomføres hos vanlig fastlege. Dersom du ikke får time hos din fastlege i tide, kan du kontakte Dr. Eirik Simonsen på Haugesund Medisinske senter (tlf, 52703900).
Utstyr
Du må skaffe eget ABC-uststyr, altså maske, snorkel og svømmeføtter. Utstyr utover dette vil du få låne til kurset.
Huskeliste til bassengdykkedagene:
- Legeerklæring (første bassengdag).
- Å ha startet på e-læringen.
- Eget ABC-utstyr (maske, snorkel, svømmeføtter).
- Ull/superundertøy eller treningsgenser/bukse til å ha under dykkedrakten.
- Håndkle.
- Vannflaske.
- Skift (evt. toalettsaker dersom du ønsker å dusje i svømmehallen).
- Skift.
Huskeliste til Sjødykkedagene
- E-learningen må være fullført.
- Eget ABC-utstyr (maske, snorkel, svømmeføtter).
- Dykkelogg og dykketabell (disse får du i posten når du har startet på e-læringen).
- Varme klær til å ha under dykkedrakten (gjerne to lag med ull, men det varierer etter sesong).
- Termos med varmt vann til hetter og hansker (i vinterhalvåret).
- Vannflaske.
- Skift.
Kvalifikasjoner
– Fylt 14 år.
– Svømmedyktig.
– Må være helsemessig skikket til dykking
Påmelding
Ved påmelding har vi behov for at du sender oss følgende informasjon om deg selv:
Navn:
Adresse:
Fødselsdato:
Mobilnummer:
E-post:
Hvilket kurs du ønsker å melde deg på (type kurs + kursstart).
Adresse:
Fødselsdato:
Mobilnummer:
E-post:
Hvilket kurs du ønsker å melde deg på (type kurs + kursstart).
Når vi har mottatt påmeldingen, vil vi sende bekreftelse og faktura.